Søndag 10 januar 2016
Ildsjæl hædret ved DBU Jylland Delegeretmøde i Herning
Årets delegeretmøde i DBU Jylland blev afholdt lørdag 9. januar i Herning. Her blev en noget overrasket Claus Westergaard hædret med årets Ungdomslederlegat 2015.

Fra DBU Jyllands hjemmeside:
Snapchat-ildsjæl modtager stor pris

Som ungdomstræner skal man være klar på at møde teenagerne, hvor de er. Derfor er Claus Westergaard fra Skovsgaard B også ret hjemmevant i brugen af de sociale medier, hvor han ofte kommunikerer med sine spillere.

Claus Westergaard har gennem 17 år været træner på en lang stribe ungdomshold i Skovsgaard Boldklub. Først i seks år for drengehold, men siden 2004 har han udelukkende været træner for diverse pige- og kvindehold. Det er netop også pigefodbolden, hvor Claus har sin store passion og har lagt flest kræfter.

Han går næsten mere op i det end os

- Han går næsten mere op i det end os.
- Det er svært at gøre Claus sur.

Det er blot nogle af spiller-udsagnene om ungdomstræneren Claus, som tydeligvis har sat sit præg på pigernes fritidsliv og ikke mindst interesse for fodbold.

Claus er særdeles vellidt i klubben, og på sin egen stille facon formår han at støtte spillerne og vinde deres fortrolighed. Medlemstallet i pige- og kvindeafdelingen i Skovsgaard Boldklub er støt stigende, og afdelingen er i dag meget velfungerende – det er ikke mindst på grund af Claus’ store indsats på området.

Foruden trænergerningen er Claus Westergaard også medlem af bestyrelsen, samt står for styringen af klubbens hjemmeside i form af hans titel som webkoordinator. Den inkarnerede ”SB’er” har været medlem af klubben, siden han var fire år – og er fortsat på holdkortet til førsteholdets kampe i Serie 3 trods sine 36 år.

Foruden prisen modtager Claus Westergaard en tur med ledsager til en af landsholdets udekampe.

Se her en video, hvor Claus' spillere præsenterer ham på en noget anderledes måde.

Video: Bob Gisselmann, DBU Jylland Kommunikation